رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

خطرهایی که سلامت زائران را در سفر اربعین تهدید می‌کند | چطور از این خطرات دور بمانیم؟

  • کد خبر: ۲۴۳۹۳۷
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
خطرهایی که سلامت زائران را در سفر اربعین تهدید می‌کند | چطور از این خطرات دور بمانیم؟
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ضمن برشمردن بیماری‌ها و خطراتی که سلامت زائران اربعین را در کشور عراق تهدید می‌کند، توصیه‌هایی را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها و دور ماندن از خطرات بیان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر پژمان بختیاری‌نیا با اشاره به بیماری‌هایی که در پیاده‌روی اربعین امکان بروز و شیوع دارند، اظهار کرد: بیماری‌های حاد تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید - ۱۹ یکی از بیماری‌های واگیر مهم در تجمعات انبوه است.

وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها توصیه می‌شود زائران شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون و رعایت آداب تنفسی به ویژه پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه را مدنظر قرار دهند و در زمان استفاده از وسایل نقلیه و ورود به اماکن عمومی حتما از ماسک استفاده کنند. همچنین از دست دادن، روبوسی و در آغوش گرفتن افراد دارای علائم بیماری تنفسی خودداری کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: چنانچه فردی در پیاده‌روی اربعین دچار علائم تنفسی شد باید بلافاصله به پزشک مراجعه و دستور‌های پزشک، استراحت کافی و نوشیدن مایعات را رعایت کند و تا زمان بهبودی و رفع علائم از تماس نزدیک با افراد و ورود به اماکن سربسته و شلوغ خودداری کند.

هشدار شیوع سرخک در عراق

وی با اشاره به شیوع بیماری سرخک در کشور عراق گفت: بیماری سرخک یک بیماری واگیردار تنفسی است و موثرترین راه مقابله با آن واکسیناسیون به موقع است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، امسال در کشور عراق به علت پوشش ناکافی واکسیناسیون کودکان، مواردی از همه‌گیری سرخک رخ داده است.

بختیاری‌نیا گفت: ویروس سرخک عموما کودکان را مبتلا می‌کند، اما بزرگسالان هم چنانچه سابقه ابتلا به بیماری یا واکسیناسیون نداشته باشند در معرض خطر ابتلا خواهند بود.

وی عنوان کرد: والدین قبل از عزیمت به راهپیمایی اربعین، با مراجعه به واحد‌های بهداشتی محل سکونت، از کامل بودن واکسیناسیون فرزندان زیر ۱۵ سال خود اطمینان پیدا کنند.

توصیه‌هایی برای مقابله با تب دنگی در عراق

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دانگ گفت: برای پیشگیری از گزش احتمالی پشه‌های «آئدس» در کشور عراق، پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند با رنگ روشن و استفاده از پماد یا اسپری دورکننده حشرات با ماده موثر دیت، بیکاردینی، IR ۳۵۳۵، همچنین استراحت و خواب در مکان‌هایی که در و پنجره آن توری داشته باشد، توصیه می‌شود.

وی بیان کرد: قبل از استفاده از اسپری دورکننده حشرات باید یک بار روی پوست امتحان شود تا از نداشتن حساسیت به آن اطمینان حاصل شود. در صورت استفاده از کرم ضد آفتاب و یا کرم‌های دیگر، ابتدا کرم ضدآفتاب و پس از آن مواد دورکننده حشرات را استفاده کنید.

بختیاری‌نیا گفت: مواد دورکننده حشرات با آب و تعریق شسته می‌شوند بنابراین بعد از تعریق و دوش گرفتن دوباره باید از آن استفاده شود. همچنین نباید از دورکننده حشرات با مواد موثر دیت (DEET) برای کودکان زیر دو ماه استفاده شود.

خطر عقرب‌گزیدگی را در سفر اربعین جدی بگیرید

وی افزود: عقرب‌گزیدگی یکی از مشکلات بهداشت عمومی است و گاهی سبب مرگ انسان می‌شود، از این رو زائران در زمان اسکان در مواکب، باید عقرب‌زدگی را به عنوان یکی از خطرات در نظر داشته باشند و نکات بهداشتی را برای پیشگیری از گزش رعایت کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زائران هنگام پیاده‌روی یا توقف در استراحتگاه‌های بین راه، لباس آستین بلند و شلوار بپوشند و قبل از خواب، محل را بررسی کنند. هنگام خروج از استراحتگاه نیز بررسی درون کفش‌ها کاملا ضروری است. در صورت توقف در راه، قبل از استفاده مجدد، لباس و کوله را کاملا تکان دهند. همچنین باید در مسیر از نزدیک شدن به انبوه سنگ یا چوب خودداری شود.

وی در خصوص چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد: زائران از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله هستند و همچنین مصرف گوشت و جگر نیم‌پز اجتناب کنند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->