روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خطرهایی که سلامت زائران را در سفر اربعین تهدید می‌کند | چطور از این خطرات دور بمانیم؟

  • کد خبر: ۲۴۳۹۳۷
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
خطرهایی که سلامت زائران را در سفر اربعین تهدید می‌کند | چطور از این خطرات دور بمانیم؟
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ضمن برشمردن بیماری‌ها و خطراتی که سلامت زائران اربعین را در کشور عراق تهدید می‌کند، توصیه‌هایی را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها و دور ماندن از خطرات بیان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر پژمان بختیاری‌نیا با اشاره به بیماری‌هایی که در پیاده‌روی اربعین امکان بروز و شیوع دارند، اظهار کرد: بیماری‌های حاد تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید - ۱۹ یکی از بیماری‌های واگیر مهم در تجمعات انبوه است.

وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها توصیه می‌شود زائران شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون و رعایت آداب تنفسی به ویژه پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه را مدنظر قرار دهند و در زمان استفاده از وسایل نقلیه و ورود به اماکن عمومی حتما از ماسک استفاده کنند. همچنین از دست دادن، روبوسی و در آغوش گرفتن افراد دارای علائم بیماری تنفسی خودداری کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: چنانچه فردی در پیاده‌روی اربعین دچار علائم تنفسی شد باید بلافاصله به پزشک مراجعه و دستور‌های پزشک، استراحت کافی و نوشیدن مایعات را رعایت کند و تا زمان بهبودی و رفع علائم از تماس نزدیک با افراد و ورود به اماکن سربسته و شلوغ خودداری کند.

هشدار شیوع سرخک در عراق

وی با اشاره به شیوع بیماری سرخک در کشور عراق گفت: بیماری سرخک یک بیماری واگیردار تنفسی است و موثرترین راه مقابله با آن واکسیناسیون به موقع است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، امسال در کشور عراق به علت پوشش ناکافی واکسیناسیون کودکان، مواردی از همه‌گیری سرخک رخ داده است.

بختیاری‌نیا گفت: ویروس سرخک عموما کودکان را مبتلا می‌کند، اما بزرگسالان هم چنانچه سابقه ابتلا به بیماری یا واکسیناسیون نداشته باشند در معرض خطر ابتلا خواهند بود.

وی عنوان کرد: والدین قبل از عزیمت به راهپیمایی اربعین، با مراجعه به واحد‌های بهداشتی محل سکونت، از کامل بودن واکسیناسیون فرزندان زیر ۱۵ سال خود اطمینان پیدا کنند.

توصیه‌هایی برای مقابله با تب دنگی در عراق

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دانگ گفت: برای پیشگیری از گزش احتمالی پشه‌های «آئدس» در کشور عراق، پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند با رنگ روشن و استفاده از پماد یا اسپری دورکننده حشرات با ماده موثر دیت، بیکاردینی، IR ۳۵۳۵، همچنین استراحت و خواب در مکان‌هایی که در و پنجره آن توری داشته باشد، توصیه می‌شود.

وی بیان کرد: قبل از استفاده از اسپری دورکننده حشرات باید یک بار روی پوست امتحان شود تا از نداشتن حساسیت به آن اطمینان حاصل شود. در صورت استفاده از کرم ضد آفتاب و یا کرم‌های دیگر، ابتدا کرم ضدآفتاب و پس از آن مواد دورکننده حشرات را استفاده کنید.

بختیاری‌نیا گفت: مواد دورکننده حشرات با آب و تعریق شسته می‌شوند بنابراین بعد از تعریق و دوش گرفتن دوباره باید از آن استفاده شود. همچنین نباید از دورکننده حشرات با مواد موثر دیت (DEET) برای کودکان زیر دو ماه استفاده شود.

خطر عقرب‌گزیدگی را در سفر اربعین جدی بگیرید

وی افزود: عقرب‌گزیدگی یکی از مشکلات بهداشت عمومی است و گاهی سبب مرگ انسان می‌شود، از این رو زائران در زمان اسکان در مواکب، باید عقرب‌زدگی را به عنوان یکی از خطرات در نظر داشته باشند و نکات بهداشتی را برای پیشگیری از گزش رعایت کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زائران هنگام پیاده‌روی یا توقف در استراحتگاه‌های بین راه، لباس آستین بلند و شلوار بپوشند و قبل از خواب، محل را بررسی کنند. هنگام خروج از استراحتگاه نیز بررسی درون کفش‌ها کاملا ضروری است. در صورت توقف در راه، قبل از استفاده مجدد، لباس و کوله را کاملا تکان دهند. همچنین باید در مسیر از نزدیک شدن به انبوه سنگ یا چوب خودداری شود.

وی در خصوص چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد: زائران از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله هستند و همچنین مصرف گوشت و جگر نیم‌پز اجتناب کنند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->